Színvonalas mérkőzések a tordasi menedzser tenisz tornán

Category: HíreinkTenisz No comments

A kilenc regionális tornából valamint a budapesti döntőből álló XIII. Manager Open , a 2017.évi Menedzser Teniszbajnokság Győr és Szeged utáni idei harmadik versenyének helyszíne a tordasi sportközpont kiváló pályái voltak. A központ évről-évre bővül új létesítményekkel és a nagy melegben az éppen pihenő játékosok szívesen húzódtak be a Makovecz stílusban épült hangulatos klubházba, ahol egy környékbeli pékség friss pogácsáit kóstolgatták. Az előnyös földrajzi koordinátákkal rendelkező főváros közeli település igén népszerű a teniszező üzletemberek között. Miután idén is sok helyről / Agárd , Budapest , Dunaújváros , Érd , Gyöngyös , Martonvásár , Kecskemét , Székesfehérvár és Tordas /érkeztek vállalkozók és menedzserek , a csoport mérkőzések lebonyolításához szükség volt a Martonvásári Tenisz Klubnak a közeli kastélyparkban lévő pályái igénybevételére is.

Az ünnepélyes megnyitó során Hámori Tamás alapító-versenyigazgató üdvözölte a megjelent vendégeket, nevezetesen Farkas Örsöt, a Tordas SE elnökét, Tóth Gábor szakosztályvezetőt , Pintér Balázst, a Menedzser Alapítvány vezetőjét továbbá Balázs Dávidot a kuratórium tagját. A helyi sportvezetők azt emelték ki, hogy náluk  a tenisz meglehetősen hosszú múlttal rendelkezik , hiszen 1890-ben a helyi Dréher kastélyban avatták fel a település első teniszpályát. Országos szinten is magas arány mutatja a tordasi emberek sport szeretetét , hiszen a mintegy 2000 lakójából közel 400 a rendszeresen mozgó, sportoló személyek száma. Az egyesület hat szakosztálya közül az egyik legsikeresebb a tenisz.XIII. Manager Open

A 100 éven aluli párosok között a csoportmérkőzések során mindenütt az esélyesebb párok jutottak tovább. A legjobb 8 közé így két-két fővárosi , tordasi és fehérvári valamint 1-1 gyöngyösi és agárdi páros jutott. Az elődöntőben a László Csaba – Szécsi Gábor a tavalyi évhez hasonlóan ismét nagy csatát vívott a pesti Horváth Sándor- Szabolcsi Gábor kettőssel és ismét ők bizonyultak jobbnak. A másik ágon a gyöngyösi Ludányi Zoltán – Fritz Dániel pár könnyen verte a pesti- tordasi alkalmi párost a Dorka András-Somlói József kettőst. A nagy érdeklődéssel várt döntőben , ahol az idei két verseny , a győri és a szegedi győztes csapott össze , ezúttal , ha szoros mérkőzésen is , az agárdi László-Szécsi pár bizonyult jobbnak. Ezzel az újabb győzelemmel természetesen a pontversenyben is az élre kerültek.

A 100 éven felüliek korcsoportjában a legjobb négy között a két esélyes pesti pár közül a Váry András- dr Ádám István kettős könnyen nyert a helyi Dombai Tamás- Konyér János pár ellen , míg a másik oldalon ugyanígy Nádasi Tamás – Károlyi Imre páros a Vécsey Miklós – Kraici Márton duót győzték le. A döntő küzdelmes mérkőzésen dőlt el Váryék javára. A tenisz szeretet és a fair play szép példáját mutatta, hogy nemcsak a Vécsei páros mindkét tagja , hanem Kozáry Vilmos és Dax Pál személyében még további kettő, azaz négy 70 éven felüli indulója is volt ennek a számnak.

A résztvevők kérésére megtartott vigaszversenyt a fővárosi Mari Csaba – Németh Antal pár nyerte a Tóth Petronella- Jáger Zoltán / Tordas-Dunaújváros / vegyes pár ellenében.

Az ünnepélyes díjkiosztás során a díjakat Tóth Gábor és Hámori Tamás adták át. A fiatalabb korosztály győztese  1-1 üveg Chivas whiskyt , a második helyezett pár pedig a sóskuti Kőnig étterem vacsora meghívását , az idősebb koruak versenyének első két helyezettje Boros Betty mandala művész egyedi kerámia díját és a sukorói Boglya csárda ebéd meghívását , míg a további helyezettek  a Béres Rt termékeit , a Piac-Profit éves előfizetését , érmeket és a Pauker Nyomda művészi okleveleit kapták kézhez.

A versenyigazgató külön is megköszönte Tóth Gábor és családja áldozatkész előkészítő munkáját.Egyúttal köszönetet mondott az eddig nem említett de a verseny létrejöttét támogató további szponzoroknak így elsősorban a kiemelt támogató Qatar Airways-nek , továbbá a Globomax Zrt-nek , a Parfüm Line Kft-nek , a Decathlonnak , a KPMG-nek , az Óramű Kft-nek valamint a  Dessewffy & Dávid Ügyvédi Irodának. A verseny során az Üzleti Világ és a BOOM üzleti magazin aktuális példányai is olvashatók voltak.

A versenyről készített fotók majd a www.manegeropen.hu web oldalon a Tordas SE honlapján és a Facebookon lesznek megtekinthetők. A sorozat következő állomása július 1 –én a tavaly részvételi csúcsot hozó Siófok lesz.

manageropen.hu

 

Leave a reply