Győzelemmel felérő döntetlen a Bicske ellen

Category: HíreinkFelnőtt labadrúgás No comments

A szezonnyitó mérkőzésen első számú csapatunk 0:0-ás döntetlent játszott a sokak szerint bajnokesélyes Bicske ellen úgy, hogy 40 percig emberhátrányban küzdöttünk.

Korolovszkynak nem volt könnyű dolga, ugyanis az rögtön az első fordulóban a bajnokesélyes Bicske csapatát fogadtuk. A keretet tekintve sem volt 100%-os a helyzet, ugyanis Szmok, Barbai, Kerényi és Szép állapota sem tökéletes, illetve Vörös eltiltás miatt nem léphetett pályára. Ennek megfelelően a megerősített kerettel érkező bicskeiekkel szemben a következő csapat lépett pályára: Szabó B, Kőszegi, Hadnagy, Hermann, Udvaros, Berki, Kiss, Kun, Gergely, Pongrácz, Balassa.

Az első félidőben a játék a tordasiak fegyelmezett fociját és a vendégek ívelgetését hozta, mind a két oldalon volt ugyan lehetőség, de igazán veszélyes szituáció nem alakult ki. Előbb Kun lőtt jó 17 méterről, majd Balassa tüzelt egy szép akció végén Milinte kezébe. Az amúgy elég jó iramú félidő így gól nélkül telt. A második játékrész elején úgy tűnt, hogy Korolovszky a győzelem reményében küldte fel csapatát, amely jóval kezdeményezőbben lépett fel az első félidőhöz képest. Sajnos azonban az 53. percben Gergely összekoccantotta a kilépő Móri lábát, amiért a játékvezető jogosan adott sárga lapot és mivel neki ez már a második volt, a piros is villant. A kiállítás jelentősen átírta a mérkőzés képét. Ettől kezdve lényegében a hazai térfélen volt a labda, azonban a tordasi védelem koncentráltan küzdött a bicskeiek pedig láthatóan nem tudtak ezzel mit kezdeni. A védekezéshez nagy mértékben járult hozzá Szabó Béla kapusteljesítménye, az alig 19 éves hálóőr vasárnap ismét kiválóan védett. A hazaiak egészen a mérkőzés végéig becsülettel helyt álltak, így végül a találkozó gól nélküli döntetlennel zárult, ami a jóval erősebb kerettel pályára lépő, bajnoki címre számító, ráadásul sokáig előnyben futballozó Bicske ellen csodálatos eredmény.

A héten pénteken az újonc Enying ellen vendég szereplünk majd, és reményeink szerint rögtön meg lehet az első győzelem is.

Az 1. forduló további eredményei:

  • Ercsi – Polgárdi 2:1
  • Martonvásár – Gárdony 2:4
  • Mór – Mezőfalva 4:0
  • Ikarus-Maroshegy – Sárosd 3:2
  • Lajoskomárom – Baracs 1:1
  • Enying – Sárbogárd 1:4

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Tordas – Bicske 0:0 (0:0)

Kiállítva: Gergely (53. percben)

Tordas: Szabó B, Kőszegi, Hadnagy, Hermann, Udvaros, Berki (-Kerényi), Kiss (-Barbai), Kun (-Szép), Gergely, Pongrácz, Balassa, Vezetőedző: Korolovszky Gábor

Bicske: Milinte, Máj, Dukon, Sötét, Szilágyi (-Tornai), Németh, Móri (-Peinlich), Köntös, Facskó (-Molnár), Egejuru, Katona, Vezetőedző: Móri Tamás

 

Leave a reply