Egyértelmű győzelem a Baracs ellen

Category: HíreinkFelnőtt labadrúgás No comments

4:0-ás eredménnyel fölényes sikert aratott a Tordas a megyei élvonal 26. fordulójában. Az újabb három pont pedig fontos lépést jelent a szétszakadt mezőnyben.

Rövid időn belül már 5. mérkőzését játszotta Korolovszky gárdája, és zsinórban 5. győzelmére is készült. A napközbeni esőzések miatt a pálya ugyan hagyott némi kívánni valót maga után, de a játékvezető engedte az olykor vízilabdára hasonlító mérkőzést.

A sérültek magas száma miatt a kezdő csapat a következők szerint alakult: Kires, Hadnagy, Kőszegi, Kerényi, Szép, Farkas, Hermann, Pongrácz, Kun, Márkus, Vörös.  Lényegében a találkozó elejétől erőse fölényben játszott a hazai csapat, Márkus már az 5. percben ziccerhez jutott, de ekkor még hibázott. 2 támadással később viszont már nem Tordas - Baracs 4:0voltak ilyen szerencsések a vendégek és jó 15 méterről szépen kilőtte a hosszú felsőt, megszerezve ezzel a vezetést a Tordasnak már a 7. percben. Nem sokkal később Pongrác mutatott be szólót a jobb oldalon majd egészen a tizenhatoson belülre jutott az alapvonal közelében, bár mindenki beadásra számított a csatár pimasz módon visszahúzta a labdát a rövid sarokra, kettőre növelve ezzel a tordasi előnyt a 18. percben. Bár a támadások irama nem lassul az első félidőben már nem sikerült újabb találat szerezni, így a szünetben 2:0-volt az állás.

A második játékrészben egyáltalán nem változott a játék képe, de az újabb gólig a 66. percig kellett várni, ekkor ugyanis Vörös jutott szabadrúgáshoz, amit a sorfal között lőtt a hálóba. A labda ugyan megpattant, de ez mit sem von le a találat értékéből. A 75. percben Pongrácz cselezte be magát a büntető területre, ahol egyértelműen buktatták, a megítélt büntetőt pedig Vörös magabiztosan értékesítette, beállítva ezzel a 4:0-ás végeredményt. A mérkőzés utolsó momentuma szintén Vörösé volt, de sajnos nem a büntető, ugyanis a csatárt több alkalommal is szabálytalanul szerelték a játékvezető mégsem ítélt szabadrúgást, amit csatárunk markánsan tett szóvá, így a játékvezető a 82. percben öltözőbe is küldte a játékost. Habár a Tordas 10 emberrel fejezte be a találkozót, valójában egészen a lefújásig volt esély az újabb gólra, de végül az eredmény már nem változott.

A Tordas ezzel zsinórban ötödik, a bajnokságban pedig 3. győzelmét aratta, ami egyben azt is jelenti, hogy megkezdtük a felzárkózást a szétszakadt tabella felső házához. A következő fordulóban a Sárosd otthonában lépünk majd pályára. A találkozó jelentősége, hogy képesek leszünk-e az első 6 csapat között zárni a szezont, bár már így is az elmúlt évek legtöbb pontját szerzi a csapat Korolovszky irányítása mellett.

A 26. forduló további eredményei:

  • Bicske – Martonvásár 2:0
  • Velence – Sárosd 0:1
  • Polgárdi – Gárdony 4:3
  • Aba-Sárvíz – Pátka 0:6
  • Lajoskomárom – Mezőfalva 8:2
  • Iváncsa – Sárbogárd 1:0
  • Mór – Ercsi 2:1

Leave a reply