A Ferencváros nyerte az I. Tordas Kupát

Category: HíreinkUtánpótlás labdarúgásTordas Kupa No comments

Magas színvonalú játékot és komoly összecsapásokat láthattak a szurkolók az I. Tordas Kupán, amelyen összesen 16 U9-s csapat mérte össze tudását. Az impozáns környezet, a szép idő és a kiváló hangulatú torna méltó nyitányt jelentett a frissen átadott pályán.

Az előkészületek során már biztosak lehettünk benne, hogy az I. Tordas Kupa helyszíne és feltételei csodálatos lehetőséget teremtenek egy gyerekek számára szervezett labdarúgó esemény számára. A meghívásos tornára összesen 16 csapat érkezett: Ferencvárosi TC, Főnix Gold SC, Videoton (2 csapat), Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, Asterix SC (2 csapat), Gárdony, Iváncsa KSE, Budafok, II. Kerületi USC, Érdi Sasfiókák, Puconci (Szlovénia), Szár KSE, Kápolnásnyék és a hazai Hangyák Focitanoda.

A tornát megelőzően Juhász Csaba (Tordas polgármestere), Tessely Zoltán (a térség országgyűlési képviselője), Schneider Béla (FMLSZ elnöke), Keller József (Ferencváros utánpótlás-nevelés vezetője) és Farkas Örs (Tordas SE elnöke) átadták az új labdarúgó pályát és a szalagvágással együtt megnyitották az I. Tordas Kupát. Az átadóról szóló cikkünk itt olvasható: Új labdarúgó pálya a Tordas Sportegyesület használatábanHangyák Focitanoda - Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia

A kupa lebonyolítása során fontos szempont volt, hogy minden gyerek ugyanannyi mérkőzést játsszon, ezért a csoportmeccseket követően alsó- és felsőházra oszlott a társaság és úgy zajlottak tovább a küzdelmek. Már az első mérkőzések során látszott, hogy a baráti hangulat ellenére szó sincs baráti tornáról, így színvonalas összecsapásokat láthattunk, ahol a gyerekek sokszor parádés megoldásokkal rukkoltak elő.

A legjobb nyolc közé a Ferencváros, a Videoton mindkét csapata, a Főnix Gold, a Puskás Akadémia, az Asterix I. csapata, a II. Kerület UFC és a hazaiak jutottak. A délutánra ugyan már a nagy hőség és a sok mérkőzés miatt kezdtek fáradni a gyerekek, de a színvonal továbbra sem csökkent. A Főnix – Videoton I. és a Hangyák – Ferencváros elődöntő párosokból végül mind két esetben az előbbi jutott a döntőbe, ahol a Ferencváros 4:1 arányban bizonyult jobbnak székesfehérvári ellenfelénél, míg a bronz A győztes ferencvárosi csapatmeccsen a Videoton 1 gólos mérkőzésen húzta be a bronzérmet a hazaiakkal szemben. Végül tehát a Tordas Sportegyesülettel együttműködéses viszonyban álló Ferencváros vihette haza az aranyérmet, és a gólkirályi címet is a zöld-fehér mezben játszó Bakó Sámuel szerezte meg. A torna legjobb játékosa a Főnix Gold SC-ben futballozó Balla Kevin, míg legjobb kapusa a hazai Tóth Krisztián lett.

A szervezők nagy figyelmet fordítottak a családi környezetre és a gyerekek kényelmére, így az eseményen résztvevők a teljesen új létesítmény adta élményeken túl igazi ünnepi hangulatban tölthették el szombatjukat. A torna jelentőségét növeli, hogy arról a Sport TV beszámolt.

Végül pedig szeretnénk köszönetet mondani mindazoknak, akik a segítettek megszervezni és lebonyolítani ezt a nagyszabású alkalmat, jövőre reméljük, hogy a büszkeségünk mellett itthon tudjuk tartani az aranyérmet is.

Az eseményről készült képek a Tordas SE Facebook oldalán érhetőek el: I. Tordas Kupa – Képek

Rövid hangulatvideó az I. Tordas Kupáról

Leave a reply