3 győzelem a hétvége mérlege

Category: HíreinkFelnőtt labadrúgásUtánpótlás labdarúgás No comments

Az megyei I. és III. osztályú felnőtt csapatunk mellett U19-es együttesünk is megszerezte az első győzelmét. A három csapat együttesen pedig 13:3-as gólarány produkált.

A Korolovszky által vezetett megyei I. osztályú csapatunk már tavaly is megszenvedett az első 5 fordulóban, és ahogyan ősszel, most is a Polgárdi csapata az egyetlen üdítő kivétel. Ennek megfelelően mind az ifi, mind a felnőtt együttesünk is győzelemre készült.

U19-es keretünk szombat délelőtt lépett pályára Kiss, Györke, Mudra, Balassa, Bakos, Mészáros, Héder, Kónya, Varga, Benkő és Pongrácz felállással, Fazekas Attila irányítása alatt. A mérkőzés jól kezdődött, ugyanis Pongrácz már a 14. percben betalált, bár erre a hazaiak még gyorsan válaszoltak. Az első félóra elteltével viszont 7 perc alatt eldöntötte a Tordas a mérkőzést, Balassa mesterhármast rúgott, és Pongrácz ismét betalált, így a félidei szünet 1:5-ös állásnál jött el. A második játékrészben már elfáradt a tordasi brigád, bár Bakos még eredményes volt a 76. percben, kialakítva ezzel a 2:6-os végeredményt. A U19-es csapat fontos három pontot szerzett ezzel, leszakítva magáról a kieső zónát.

Szintén a Polgárdi ellen lépett pályára a megyei élvonalban szereplő felnőtt csapatunk is. A környező hetek egyedüli mérkőzése volt vasárnap, ahol egyértelműen a Tordas volt az esélyesebb. Korolovszky sajnos még mindig nélkülözni kényszerül Szmok, Barbai és Hermann játékát sérülés miatt, így a kezdő ennek megfelelően a következők szerint alakult: Kires, Szép, Hadnagy, Kerényi, Kőszegi, Kun, Farkas, Szabó, Pongrácz, Balassa, Vörös.Újbarok - Tordas 0:5

A csapat az elmúlt idők legrosszabb formáját hozta, de ennek ellenére becsülettel küzdött, aminek a 28. percben lett meg az eredménye, Vörös találta a hálóba, megszerezve ezzel a vezetést a Tordasnak. A második félidőben viszont egy védelmi hiba miatt Kosztolányi lépett ki és értékesítette is a ziccert, így a 66. percben ismét egál volt állás. A nyögvenyelős játék képe alapján sokáig úgy tűnt, hogy nem leszünk képesek ismét áttörni a hazaiak védelmét, azonban a 89. percben a csereként pályára lépő Márkus tette bele a lábát egy szögletbe, amivel győztes gólt szerzett. Nehezen ugyan, de meglett a három pont, ami fontos állomása a tavasznak. Az elkövetkezendő két hét alkalmával sem a Bicske, sem a Mór ellen nem rajtunk lesz a teher, így felelősség nélkül, könnyeden focizhatunk majd.

Most hétvégén indult a tavasz a megyei III. osztályban szereplő csapatunk számára is, akik az Újbarok otthonában léptek pályára vasárnap. A Csizmazia, Farkas, Molnár, Varga, Sztyélik, Sinka, Fischer, Orosz,  Jakab, Vida, Szalay felállásal pályára lépő együttes ősszel 3:1-re győzött hazai pályán. A mérkőzés most is tordasi fölénnyel indult, azonban a kimaradt helyzetek után kiegyensúlyozott játék következett és olykor inkább a hazaiak íveltek veszélyesen a kapu elé. Egy szabadrúgást követően viszont gyors kontra következett és a labda végül Jakab elé került, aki könyörtelenül kilőtte a jobb alsó sarkot. A gól ugyanakkor nem változtatott a játékon és az Újbarok továbbra is igyekezett visszajönni a mérkőzésbe, de az első félidőben ez már nem sikerült neki.

A második játékrészben viszont kijött a csapatok közötti különbség, és a sok ziccer közül végül Vida kezdte meg a gólgyártást az 50. percben, majd ismét ő és Szalay következett, a 87. percben pedig Vida mesterhármasig jutott, beállítva ezzel az 5:0-ás végeredményt. A csapat ezzel már az 5. helyen áll a tabellán, azonban figyelembe véve, hogy a Csókakő visszalépett, így lényegében már csupán egy lépés a dobogó. Ugyanebből kifolyólag, a most hétvégére szervezett találkozó elmarad, legközelebb kettő hét múlva lép pályára a Tordas II. csapata a Vereb-Pátka otthonába, ahol sorozatban 4. győzelmét is megszerezheti.

A megyei I. osztályú bajnokság 18. fordulójának további eredményei:

  • Bicske – Velence 3:0
  • Ercsi – Sárosd 3:0
  • Gárdony – Pátka 4:0
  • Iváncsa – Aba-Sárvíz 13:1
  • Mór – Lajoskomárom 2:0
  • Mezőfalva – Sárbogárd 1:3
  • Martonvásár – Baracs 1:1

 

Leave a reply