Múlt héten zajlott a nyári tenisztábor első hete

Category: HíreinkTenisz No comments

Június 22-26 között rendeztük meg az idei év első – és reméljük nem utolsó – tenisztáborát, ahol összesen 17 gyerek teniszezett 5 napon keresztül a tordasi pályákon 6 és 12 év között. Három csoportban folyt az oktatás, összesen négy edzővel.

A kezdő csapatot Galgóczy Lajos tanította a tenisz alapütéseire, Tóth Petronella és Galgóczy Ákos pedig felváltva edzette a haladóbb csoportokat, miközben a harmadik pályán Prukner László – a Fradi volt – , a Kaposvár Rákóczi FC jelenlegi futball edzője – a gyerekek erőnlétéért volt felelős. Délelőtt 9 és 11 óra között folytak a játékosabb feladatok, majd egy kis pihenő után Közlekedési ismeretek óra következett, melyet első nap a Gárdonyi Főkapitányság rendőrei tartottak akadálypályát felépítve a sportpályán, majd a többi napon Andorfy Ottó és felesége, Andrea vezették a játékos elméleti oktatást. A három órás délutáni edzést egy másfél órás „pihenő” előlegezett meg, mely finom ebéddel telt el, majd a gyerekek a focipályán labdajátékoztak, vagy a klubházban sakkozhattak.

Az öt napból négy szerencsére napsütéssel és jó időben telt, viszont kedden csak a délelőtti órákban tudtunk kint edzeni, így Galgóczy Lajos interaktív módon elméleti teniszoktatást tartott, megtanítva ezzel a tenisz rövid történetét és a szabályokat. Az étkeztetést külön ki szeretném emelni, és megköszönni Tóth Gáborné Kati és Kásler Mónikának, akik mindennap gondoskodtak a tízórairól, a finom, meleg ebédről és az uzsonnáról. A tábor végén kitöltött „elégedettségi” tesztnél a gyerekek a tenisz mellett az ebédet szerették a legjobban, azon belül is „Kati néni” gulyáslevesét.

Augusztusban tervezzük a következő tenisztábort, ahová a meditaxtordaskft@gmail.com email címén vagy a 0630/268-58-43 –as telefonszámon már lehet érdeklődni és jelentkezni.

A táborról készült galéria megtekinthető oldalunkon:   Galéria

Leave a reply