Egy hete zárultak a nyári focitábor napjai

Category: EseményekHíreinkUtánpótlás labdarúgásFoci Tábor No comments

Bajnokok ligája mérkőzések a Fradinál és a Videotonnál, sárkányhajózás a Velencei-tavon, 11-es rúgó verseny és persze végeláthatatlan foci – ez jellemezte az idei nyári táborokat a labdarúgó szakosztályunknál.

Két évvel ezelőtt azzal a céllal hirdettük meg a nyári, napközis jellegű focitáborainkat, hogy lehetőséget biztosítsunk egyesületünk ifjú palántáinak a nyári gyakorlásra, fejlődésre, élmények szerzésére. A tábor programja annyira elnyerte a szülők, gyermekek tetszését, hogy tavaly ismét 2-szer egy héten át gyermekzsivajtól volt hangos a tordasi labdarúgó pálya. Töretlen népszerűségünk bizonyítéka, hogy idén nyáron sem szűkölködtünk jelentkezőkből. Nem csak a helyi “hangyák” jöttek, visszatértek közénk a Balaton-partól, Budapestről, Ráckeresztúrról, Ercsiből, Baracskáról is a focizni vágyók. Voltak, akik csak egy hétre tervezték a táborozást, mégis maradtak a második turnusra is. Hogy miért? Ezt tőlük kérdeztük meg. Csak szemezgetésképpen a gyerekektől:

  • ” Nagyon jól éreztem magam, jó volt a társaság, sokat nevettünk.”
  • ” Ennyit egy hónap alatt nem fociztam, mint itt.”
  • ” Köszönjük a szervezést! A meccsek felejthetők voltak, de élveztem a hangulatot! ” (a Ferencváros és a Videoton nemzetközi meccsei)
  • ” Eddig nem is tudtam, mi az a koordinációs létra. Fárasztó! De úgy éreztem, most focista vagyok.
  • ” Hogy mi volt a legjobb?! Szerdán én nyertem a 11-es rúgó versenyt!” (és persze járt a csoki)
Nos, igen! Barátságok szövődtek, élményekkel gazdagodtak a gyermekek. Minden nap az óvoda konyhája szolgáltatta az ennivalónkat, amit ezúton is köszönünk. Az ifjú labdarúgók minden nap friss gyümölcsöt fogyasztottak és persze rengeteget fociztak. A világ minden nagy tornáját Tordasra hoztuk, a sorversenyek alatt fejlődtek a gyermekek technikai képességei, a beszélgetések, utazások, sárkányhajózás, strand alatt pedig összekovácsolódott a csapat!
A tábor vége után több labdarúgó jelezte, hogy egyesületünkben kívánják folytatni a focit, ami nekünk, szervezőknek pozitív visszacsatolás, s egyben megerősítés: Jövőre, Veled, Ugyanitt!
u.i.: Köszönjük mindenkinek, aki ilyen vagy olyan formában segítette a táborok zökkenőmentes lebonyolítását. Több, mint 50 gyermeknek szereztek ezzel vidám pillanatokat!
Néhány kedvcsináló fotó

Leave a reply