SZJA 1% felajánlása

No comments

1%

Támogassa adója 1 %- ával a Tordas Sportegyesületet!
Adószám: 19820923-2-07

Az idei évben több dologban is változtak az adó 1%-os felajánlás szabályai. Módosultak egyes határidők, változott az EGYSZA lap és szigorodott a kedvezményezetté válás feltétele is. Egyesületünk évek óta él a lehetőséggel, azonban gyakran jelent problémát az adóbevallások elkészítésénél a megfelelő információk hiánya, így íme a legfrissebb információk az idei szja 1% rendelkezésről.
2015-ben néhány dologban módosult a személyi jövedelemadó 1%-ának felhasználására vonatkozó jogszabály (1996. évi CXXVI. törvény).

Változtak egyes határidők

Mivel egyes eredeti leadási időpontok hétvégére esnek, ezért ezek a határidők idén egy-két nappal eltolódtak. Egy példa erre, hogy eredetileg május 10-ig kell rendelkezniük adójuk 1%-áról azoknak, akik munkáltatói adómegállapítást kértek, idén azonban május 11-éig adhatják át a munkáltatónak a rendelkezést tartalmazó borítékot.

Adatait eljuttathatja a választott szervezethez

Egy fontos változás, hogy 2015-től engedélyezheti, hogy nevét és postai, illetve elektronikus levelezési címét közöljék az Ön által kedvezményezettként megjelölt szervezettel. Ha megadja adatait, akkor a szervezet felveheti Önnel a kapcsolatot és tájékoztatást nyújthat az Ön részére. Ez azért hasznos, mert így információt kaphat a felhasználás menetéről, megtudhatja, hogy ténylegesen jó helyre jut-e a pénze.
Az 1%-ból befolyó összeg évről-évre nagy mértékben járul hozzá egyesületünk finanszírozásához. Támogatását előre is köszönjük.